Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anahtarın Sırrı: Borç Muamması

Anahtarın Sırrı: Borç Muammeri, borçların ardındaki gizemleri ve çözüm yollarını etkileyici bir dille keşfedin. Hayatınızı değiştirecek ipuçları burada!

Anahtarın Sırrı: Borç Muammeri, borçların ardındaki gizemleri ve çözüm yollarını

Hatay, depremlerle yıkıldıktan sonra büyük bir yıkım yaşadı ve neredeyse 3 yıldır eski haline dönmeyi başaramadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aralık 2025’te bir törenle ‘sorunları çözdük’ imajı verdi. Ancak şehirdeki sorunlar hala devam ediyor. İktidar, deprem konutlarının teslim tarihleri hakkında verdiği sözleri tutmamakla birlikte, kura çekimi yapılmayan konut kalmadığıyla övünüyor. Depremzedeler, evlerinin bedellerine dair belirsizlikler içinde boğulmuş durumda.

Anahtarın Sırrı: Borç Muammeri

Boş Senet İmzalarının Geçmişi

Hatay Samandağ’daki depremzedelerin avukatı Cuma Irmak, 11 bin konut yapılacağı açıklamasının yanında, sadece 250 dairenin teslim edildiğini vurguladı. Irmak, “Temeli atılmayan konutlar için kura çekimi yapıldı. İnsanlara noter huzurunda boş borç taahhütnamesi imzalatılıyor” dedi. İmzalanan senetlerde, devletin konut bedelinin %60’ını, depremzedelerin %40’ını ödeyeceği gibi bir ibare yok. Bu durum, depremzedelerin haklarını gasp ettiğini gösteriyor.

‘Hatay Yalnız Bırakıldı’

Depremzede G.K., sözleşme imzalamak için sadece iki aya sahip olduklarını ve sözleşmeyi okumalarına bile izin verilmediğini belirtti. “Konutların finansal durumu belirsiz; boş bir senede imza atmış olduk,” diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi. G.K., “Kimsesizlik ve adaletsizlik hissi içindeyiz, Hatay yalnız bırakıldı” dedi.