TARİH PROFESÖRÜ ENVER KONUKÇU’YU KAYBETTİK…

Türkiye çok değerli bir evladını kaybetti.
Türk tarihinin yetiştirdiği büyük âlimlerinden, sözde Ermeni soykırımı iddialarını, Erzurum ve civarında Uluslararası akademik camianın huzurunda açtırdığı toplu Türk mezarlarıyla çürüten Prof. Dr. Enver Konukçu hocamız dün vefat etti.  
Prof. Dr. Enver Konukçu Türk tarihinin en çilekeş âlimlerinden biriydi. Mütevazı kişiliği ve engin bilgisiyle hepimiz için örnekti. Hayatını Türk tarihinin gerçeklerine adayan büyük şahsiyet ve bizler için munis varlığıyla ilham kaynağı idi. Ruhu şad mekânı cennet olsun.  
Profesör Dr. Enver Konukçu, 1944 yılında Bolu'da doğdu. Çocukluğu ve gençliği Düzce’de geçti. İlk orta ve liseyi Düzce’de okudu. 
Düzce’nin 1324 yılından bu güne kadar tüm tarihini ve geçmişini, Profesör Dr. Enver Konukçu’dan öğrendik. Atatürk’ün 18 Temmuz Düzce ziyaretini ilk defa o tespit edip gündeme getirmiş,18 Temmuz Düzce/Selamlar köyü. Atatürk'ü karşılama program, tanıtım, organize, tertip gibi faaliyetleri bizzat kendisi tarafından İlk defa 1984 yılından gerçekleştirilmiştir. O günden sonra her 18 Temmuz Atatürk'ün Düzce'ye gelişi olarak kutlanmıştır. 
Düzce’mizin tarihi ile ilgili en büyük kaynağımız Profesör Dr. Enver Konukçu'dur.  Profesör Dr Enver Konukçu, bütün ömrü, kariyer ve tecrübeleri ışığında biriktirdiği en büyük hazinesi, 35.000 kitap, belge ve evraktan oluşan devasa kitaplığını, kütüphanesini Düzce Üniversitesine bağışlamıştı! Başımız sağ olsun. Türkiye çok kıymetli bir Tarih hazinesi evladını kaybetmiştir.Düzce Detay Gazetesi olarak merhum Prof. Dr. Enver Konukçu’ya Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve bilim dünyasına başsağlığı dileriz